Hund Kranier 

Obs ! Endast visningsgalleri på hur olika hundras kranier kan se ut .

 

Oven : Model av hundskelett

 

 

------------------------------------------

Hur mycket kostar ett profesionellt i ordningställt rashundkranium ?

Som vanligt beror det på vilken beskaffenhet Kraniet håller,hur sällsynt & svårt kraniet är att finna och få tag på,storlek ( ung/medel/gammal ) och så vidare  men generellt  kan man säga mellan "tummen & pekfingret" si sådär  från ospec blandras 675 kr upp till ca 3500 kr/kranium men betänk samtidigt då att utöver den ringa & starkt begränsade tillgången så ligger det även en massa nerlagd arbetstid för konserverandet innan det är färdigt .Detta kan du fö.läsa mer om under fliken "Rengöring av Skelett & Kranier " på en annan flik.

Rashundar springer inte omkring vilt i tiotusentals ute i våran fauna ,eller som annars vanligtvis åkan terfinnas i vägkanterna eller hos jägare såsom tex räv , grävling ,rådjur osv varför det naturligtvis finns en logisk orsak till detsamma.

 

Just nu har jag nedanstående raser tillgängliga vid intresse :

Beagle

Berner Sennen

Boxer

Dalmatin

Belgiskvallhund

 Laekenois

Malinois

Golden Retriver

Groenendael (reserverad)

Irländsk Setter

Irländsk Varghund-världens största ras bredvid Grand Danois (reserverad)

Pitbull (reserverad)

Rottweiler

Schäfer

Tax

Tervueren

Tysk spets

Jack Russel Terrier


 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

På denna flik kan du se exempel på hur olika raskranier kan se ut och är inte en saluflik men det är lika farcinerande som intressant att beskåda de olika små specifika detaljer som utgör olika raser och deras personliga karaktärer...

 

 Samma färg på textraden gäller samma ras , ny textfärg = annan hundras/kranium.

 _______

_______________

 

 

 Ovan : Några äkta kranier & helskelett av diverse hundar i min samling ;-)

 

Bildgalleriet nedan  innehåller för närvarande  raskranier från

Beagle,Chihuahua,Mops,Yorkshireterrier,Tax,

Cocker Spaniel,Dvärgpinscher,Boxer,Schäfer,Grand Danois,Skotsk Collie,

Pit Bull , Staffordshire terrier   , Labrador ( valp ), Husky hund ,

Irländsk Varghund , Rottweiler ,Weimaraner,Blue tick coonhound,

Border Collie,Sussex spanniel, Tysk spets, Blue gascony Basset,

West Siberian Laika,Belgisk vallhund,Berner sennenhund,whippet,West Highland white terrier,

Leonberger , Parson Russel terrier ,Tjeckislovakisk Varghund ,Engelsk Bullterrier ,

chesapeake bay retriver , Fox terrier , Rysk Borzoi , Schnauzer , Pyrenean bergshund ,

Caucasian shepdog , Irländsk setter , Svensk Lapphund ,chow chow , Toy pudel

 samt

Vildhund och deformerad tamhund.

Jag har även några få hela hundskelett varav ett är från en vuxen Dobermann ,

Golden retriver,schäfer,bulldog,tax samt några fler i min samling.Dessa finns dock ej med på bild.

 

 

 

 

 

 


 

 

 Klicka på en bild nedan så startar ett automatiskt bildspel som varar i ca 6 sekunder per bild .

Du kan även pausa eller bläddra tillbaka och/eller framåt snabbare via symbolerna .

 

 


 

 

Toy pudel är en fransk hundras .

Den anses trofast klok och mycket lättlärd och ska ha en mankhöjd på 24-28 cm

Chow Chow är en av de äldsta hundraserna och en av de primitiva raser som utvecklats från gråvargen vilket nyligen bekräftats via DNA-analys.Den har sitt ursprung från kina där den har använts som vakthund men även som jakt och draghund sedan tusentals år tillbaka.Rasen har sedan utvecklats i storbritanien.

Den har en tjock kraftig päls.Färgerna kan vara röd creme fawn svart blå och vit.Vanligast som sällskapshund men kan vara beskyddande av sin ägare.Tillgiven lugn tystlåten och reserverad.Rasen är inte överdrivet aktiv å lämpar sig sämre att cykla och ut & springa med.Lämpar sig väl i en lägenhet men givetvis uppskattar den sköna långpromenader emellanåt.

Karaktäristiskt är dess blåsvarta tunga.Rasen finns både som kort & långhårig men den ska inte klippas eller trimmas. Pälsen är rellativt lättskött .Den ska ha ett lejonlikt utseende stolt hållning och bära svansen högt böjd över ryggen.

Just detta kranium kommer från en vuxen Chow Chow hane vrför jag även lät penisbenet vara med på bild.

Svensk Lapphund är en livlig pigg tillgiven vänlig sällskapshund som är strax under medelstorlek.Dess päls lämpar sig bra i arktiskt klimat och är i huvudsak enfärgad svart eller mörkbrun med eventuella vita tecken och räknas som en vallande spets som i tider vallat samernas renar men även fungerat som jakt & slädhund.

Lapphunden är Sveriges Nationalras( Canis lapponicus suecus )och är mycket lättlärd och duktig både i agility lydnas och bruksprov.Hunden kan bli mycket gammal och leva i 12 till14 år .

Pälsen är mycket lättskött och står emot såväl kyla som värme genom sin isolerings förmåga.Detta är en hund som älskar att arbeta med sin ägare och den behöver aktiveras och motioneras för att må bra.Rasen jagar såväl vildsvin älg samt fågel .

Det är en rellativt frisk och sund ras som ofra är lika pigg långt upp i åren .

Caucasian shepdog är en stor boskapsvaktande bergshund som härstammar från Ryssland.Ej lämplig för nybörjare.Den har avlats för att vara Opåverkbar å självständig.Känd för sin skärpa styrka samt försvarslust.Den är mentalt och fysiskt stark.Mycket tålig skarp och misstänksam.Den kaukasiska herdehunden har en nedärvd aggressivitet och instinkt att försvara flocken.

Grov kraftig benstomme samt mycket muskulös.En vuxen kaukasisk ovtjarka kan väga hela 90 kg.Hunden är anspråkslös,oerhört uthållig och anpassningsbar även i svåra väderförhållanden och otillgänglia markområden.Synnerligen stark försvarslust och skyddar effektivt hela sin flock och tar lätt ihäl inkräktande Vargar,se filmklipp nedan(känsliga personer varnas då det är en otrevlig upplevelse för alla djur inblandade)

www.youtube.com/watch?v=wGQNKMu6zMo&

Att befästa sitt ledarskap är en absolut nödvändighet liksom social träning redan från tidigt valpstadie.Denna ras kallas även för Rysk herdehund eller Bergsschäfer.Livslängd på i snitt år 10år .Motståndskraftig med en utmärkt hälsa.Vissa individer kan varken konfrontera hundar eller människor utan att ta strid så det kan vara en mycket tuff hund att ha å göra med.

Kraniet på bild tillhör ett av mina absolut största å kraftfullaste kranier med en längd på ca 26 cm samt bra vidd.

Chesapeake bay retriver är en apporterande fågelhund från USA.

Den är framtagen för enkel enmans jakt och är en härdig och robust ras.

Den har en vattenavstötande fet päls som är lätt vågig ,ganska tjock och kort med mörkbrun till matt guldbrun nyans.

Den påminner om en labrador retriver men är mer högrest .

Pyrenean bergshund är en uppmärksam ganska orädd och lojal herdehund.Effektiv vakt och skyddshund mot angrepp i tamboskaps flockar.Den är lugn tålmodig men samtidigt självständig viljestark territorell och reserverande.

Den kan uppfattas som svårlärd och långsam att lära ny kommandon och har därav rankats på plats 64 utav 69 på listan The Intelligence of Dogs .

Färgen på den kraftiga väderbeständiga pälsen är företrädelsevis ljus såsom vit och  gråa nyanser men kan även ha annan färg runt ansiktet som röd eller rost / tan.

De brukar vara aggressiva mot alla andra rovdjur.Rasen härstammar från Frankrike.

Fox terrier

Denna hundras finns som strävhårig och släthårig och härstammar från Storbritanien.

Användes i jakt för att driva räv ur sin lya men med den ökade storleken blev den för stor för sitt ursprungliga ändamål och dess användning för detsamma minskade.

Det är en läraktig & trevlig familjehund som är pigg,smart å ganska påhittig samt sund då den inte har några kända rassjukdomar.En foxterrier kan bli ganska gammal då den lever länge.

Borzoi Russian hunting shighthound(även kallad för Rysk varghund)är en Rysk Vinthund med mycket god syn.Den jagar effektivt bort Vargar och kan i vissa fall även döda den på egen hand.

 

Det är en klok kärvänlig hund med stort mod & dådkraft.Den springer mycket snabbt och kan mäta sig mot greyhounds.

Pälsen är lång & mjuk samt motståndskraftig mot kvarvarande smuts när den torkar och är därav rellativt lättskött till skillnad vot mad man annars lätt skulle kunna tro...

I Sverige hålls den som en sällskapshund och det är en sund ras som inte har några rasbundna sjukdomar.

Leonberger är en stor hund som härstammar från Tyskland och är  väl balanserad & lugn med lång päls bestående av långa täckhår och vattenavstötande underull.

Detta är ett av mina absolut största hundkranier och mäter drygt 25,5 cm x 13,5 cm !

Den är otroligt barnvänlig lättlärd lydig och orädd och är lätt att ha med sig överallt.Den är i regel inte rädd för oljud och har ett bra minne.

Rasen är varken bitsk eller skygg och mycket vacker att se på.

West Highland white terrier är en skottsk energisk helt vit liten strävhårig ras som är tuff och uthållig från storbritannien.

Det är en väldigt populär hundras i många länder och den behöver en bestämd uppfostran och hålls idag företrädelsevis som sällskapshund men är ursprungligen en grythund och jakthund för småvilt.

Det är en självsäker hund som älskar uppmärksamhet och flertalet är duktiga i hundsporterna lydnad och agility.

Den blir ofta gammal och kan leva upp till 15 år.Pälsen bör trimmas regelbundet och de kan drabbas av hudproblem vilket rasklubbar & uppfödare jobbar aktivt mot.

Parson Russel terrier och Jack russel terrier delar ursprung och kommer från England.Den förstnämnda är mera högställd och långbent.

Hundrasen skulle fungera som grythund och finns i tre olika varianter.Strävhårig,släthårig samt broken.Kraniet på bilderna kommer från en Parson Russel Tik.

Den är i regel helt vita med bruna inslag ofta kring ansiktet.

Det är en aktiv allsidig ras som behöver trimmas i pälsen om det är en strävhårig eller broken hund.

Whippet är en vinthund och sällskapshund av medelstorlek som gillar närhet såväl till människor som till andra hundar.

Den är glad ositiv och harmonisk och älskar att få springa av sig för fullt .

Whippet härstammar från England och har använts för att jaga småvilt samt för hundkapplöpningar .

Hunden har lätt att anpassa sig och är en allmänt trevlig hundras .

West Siberian Laika

Rasen härstammar från ryssland och är en mycket aktiv hyfsat stor hundras territoriell och aggressiv mot andra hundar.Den kräver mycket motion och aktivitet för att må bra och är en jakthund.En West Siberian Laika väljs för jakt och de lever för det.Oftast används de av proffesionella jägare.

En vältränad West Siberian Laika försvarar sin herre in i döden.De kan specialiserat sig ochbehärska jakt till perfektion även om en renrasig "West Siberians" ändå inte är riktigt lika lätt upphetsad som andra raser av Jakt Laikas.

Rasen kräver lite mer pälsvård än andra hundraser och man kan säga att den har en "dubbel päls" bestående av  underull och stickelhår .Varmt klimat kan vara ett problem för West Siberians .

Blue de gascogne basset är en numerärt liten hundras som kommer från Frankrike och framavlades som långsamt drivande jakthund med ett rejält skall som hörs även på långt avstånd.

Den har mycket bra luktsinne och god jaktlust och har ett stort aktivitetsbehov.

Denna ras hälsostatus är svårbedömd då det finns alldeles för få av dem  i Sverige .

Det är en medelstor hundras med lättskött päls som är tillgiven och lugn i allmänhet.

Belgisk Vallhund är en högt uppskattad vallhundsras som är uppdelad i tre olika hårlag vilka är strävhårig, korthårig samt  långhårig . Den används likväl som allmän brukshund då den är energisk ,arbetsvillig, lättlärd och behöver mycket stimulans och aktivitet för att må bra.

Storleksmässigt ligger den nära en schäfer men är , tycker jag , mindre grov och "klenare byggd".

Fyra varianter av Belgisk vallhund förekommer vilka är : Tervuren ,Laekenois, Groendael samt Malinois . Det är bara färg & hårlag som skiljer dem åt . 

Kraniet är stort med samtliga tänder på plats .Jag har 1 st tillgängligt för den intresserade - maila !

Berner Sennenhund är en fantastiskt vacker , stor trevlig och långhårig hundras från Schweiz . Grundfärgen är kolsvart med vita och rostfärgade tecken och det är främst en sällskapshund som tidigare använts som vagns-och vakthund .

Det är en vänlig ras som fäller mycket päls och kan göra det när som helst under året.Den har också många kända sjukdomar och därav en rellativt kort livslängd. Enligt statestik är snittet ca 7år jämfört mot 10-11 år för andra likvärdigt stora hundraser. Denna ras har märkbart högre dödlighet av Cancer än andra raser och löper nästan tre gånger så stor risk att drabbas av muskel- och skelettsjukdomar jämfört med andra raser ...

Trots att det är en grovt byggd hundras som dessutom är över medelstorlek så är den mycket rörlig och kräver rejäl motion. Rasen ska vara godmodig , självsäker och vaksam men ändå tillgiven ,orädd och lätthanterlig.

 kranium från denna ras finns tillgängligt just nu  !

Engelsk Bullterrier är lite av hundvärldens Gladiator med den välkända konvexa nosryggen och det äggformade huvudet. Rasen är muskelös  och kraftigt byggd men rörlig & välbalanserad .Antingen ogillar  man det karaktäristiska utseendet eller så älskar  man det men oavsett så ska utrycket vara "intelligent ".

 

 

Bullterriern saknar vaktegenskaper men kan vara burdus och intensiv varpå barnfamiljer kan behöva se upp och möjligen se sig om efter lämpligare ras även om den har en rellativt hög retningströskel och används som sällskapshund.Låt aldrig tro att din är herre i huset !

En del Immunologiska samt genetiska defekter förekommer hos rasen och det finns ett hälsoprogram som rasklubben tagit fram. Rasen finns i två varianter vilka är miniatyr bullterrier och bullterrier. Pälsvården är enkel och lättsam men som ras ställer den stora krav på ägaren  varpå man bör tänka igenom sitt val av hundras ett par gånger extra.

Den engelska kennelklubben erkände Bullterrier som ras 1887 .

Tjeckoslovakisk Varghund

Rasen kommer precis som det låter från Tjeckoslovakien och är från början en korsning mellan schäferhund och Varg men är numera en godkänd hundras.Det är en mycket härdig hund som har mycket stark flockkänsla och inte vill lämnas ensam. Rasen är frisk & sund, extremt härdig ,arbetsvillig och mycket aktiv med stort mod.

Denna hund kommunicerar ännu mer genom sitt kroppsspråk och med fler olika ljud som grymtningar ,morrande och gnyende  medans skällande är onaturligt för dem.

.Läs mer om rasen på tex : http://www.hundstunden.se/hundras/ceskoslovenskyvlcak

 

 

Som fullvuxen kan den hos vissa förväxlas som Varg medans en unghund mera liknar en  schäferhund med gråare päls.Rasen är inte aggressiv men har ett tydligare Varglikt beteende och kan ofta använda sina framtänder vid personlig kontakt  vilket inte bör misstolkas .Rasen är långt mer krävamde än flertalet  bruksraser så man bör ha "all tid i världen " över och stor vana vid aktiva,hårt arbetande hundraser innan man skaffar sig en Czechoslovakian Wolfdog.Har 1 st Kranium till salu av denna läckert vackra ras !

Tysk spets

Den traditionella Tyska spetsen är gårdshund med vaktinstinkt .

Spetsen har ju sitt karakteristiska utseende med sin imponerande pälskrage runt halsen samt en yvig svans som bärs ovanför ryggen . Huvudet är litet och räv likt.

Hunden är lättlärd , stabil och livlig .Jag har 1st kranium av denna ras till salu just nu .

Sussex Spanniel

Denna stötande jakthund härstammar  från England och är en av de ovanligaste spannielraserna.

Den är specialiserad  för småviltsjakt i tät terräng och är en kraftigt byggd spannielhund  med starka korta ben .

Pälsen ska inte tendera att " locka sig " och färgen varierar sig i bruna nyanser.

Blue tick coonhound

Denna ras kommer från USA och är en drivande jakthund främst för tvättbjörnar och storvilt. Dess mankhöjd mäter 58-69 cm och pälsen håller en nästan blåaktig ton och är en svartskimmel med tantecken.

 

Rasen är ganska ovanlig i Sverige och den kan vara lite reserverad men får inte vara skygg eller  argsint .

Detta är en arbetande hundras  och lämpar sig därav mindre bra till en lat hundägare ....

Border Collie

Denna vallhund kommer från England och  är en av de populäraste arbetande vallhundarna i världen !

Border collie har mkt stark vallinstinkt och passar inte bra som enbart sällskapshund. Den behöver både mycket motion och psykisk stimulans för att fungera och må riktigt bra.

Border collien rankas som en av de intelligentaste hundraserna i världen och man tror att border collien kan förstå upp till 200 ord. Hundspecialisten Stanley Coren rankar border collie som den allra intelligentaste hundrasen  av dem alla !

Weimaraner

Denna ras kallas  då & då  för "spökhund" eller "grey ghost " och valparna föds  med blåa ögon .

Det är en stående fågelhund / jakthund som härstammar från Tyskland.

Färgen på en weimaraner skall vara grå i olika nyanser och ögonen gula till nästan färglösa.

Det anses vara en krävande ras och hanhundar ska hålla runt 59-70 cm i mankhöjd och tikarna 57-65 cm.

Chihuahua

Rasen utgör världens minsta hund och härstammar från Mexico.

Den finns både i en långhårig och korthårig variant .

Alla färgkombinationer existerar men varianten " merle" är ej tillåten.

Yorkshire terrier

Detta är en liten  brittisk hundras som numera är en av världens minsta hundar .

Den har en storhunds egenskaper och verkar inte vara medveten om sin storlek utan utmanar gärna stora hundar som schäfer och andra betydligt större raser än sig själv.

Det är en härdig & sportig hund och mycket typsik terrier i sitt temperament .

Beagle

Beageln härstammar från Storbritannien och används som jakthund företrädelsevis av hare men används även för rådjur & räv och är i första hand en drivande jakthund.

Eftersom den är mycket motionskrävande passar den bra som sällskapshund tex i en jägarfamilj.

Rasen är  en små till medelstor hund med en mankhöjd mellan 33-42 cm.1 st kranium från denna ras finns tillgängligt nu .

Mops

Mopsens hemland är England men den har troligtvis sitt ursprung från Kina.

Det är en intelligent hund och gör inte om samma misstag två gånger .

Det är huvudsakligen i England som den morderna mopsen vuxit fram och idealvikten bör ligga på 6,5-8 kg.

Tax

Taxen är en gryt-och vanligtvis drivande jakthund som kommer från Tyskland.

Den finns i tre varianter vilka  är korthårig , strävhårig och långhårig .

Detta kranium kommer från en gammal hane och mäter 17 cm . 2 st kranium från denna ras finns tillgängligt nu .

Dvärgpinscher

Dvärgpinshern sägs vara framavlad från Tysk Tax och Italiensk vinthund och rasen härstammar från Tyskland.

 

 

Rasen ska ha använts som råttjägare och har både ovanligt stora och många tänder vilket de flesta mindre hundraser inte har och de kan bita mycket hårt .

Rasen ses som en trevlig familje-och sällskapshund som både vaktar & håller gåden fri från skadedjur .

Cocker Spaniel

Denna ras härstammar från Storbritanien och avlades ursprungligen fram som fågel (-jakt) hund .

Den är outtröttlig , aktiv & sammarbetsvillig men envis och kräver en engagerad, påhittig & minst lika envis hundförare...

Numera hålls den oftast som sällskapshund .Har 1 st  kranium från denna ras till salu just nu - maila !

Husky hund

Siberian Husky är en  vargliknande, extremt härdig ras som härstammar från Ryssland / Sibirien och är av medel storlek.

Den är mycket energisk & arbetsvillig hund som ofta används som slädhund men även allt mer som sällskapshund.

Dna analys bekräftar att detta är en av de allra äldsta hundraser som finns.1 st kranium från denna ras finns tillgängligt nu .

Collie

Collie är en lättlärd , följsam vallhund och var den första importerade bruksrasen i Sverige . På den tiden  användes den som tjänstehund och främst som räddningshund.

Collien finns i tre färger : Blue merle , sobel och trefärgad samt i två olika varianter  vilka är korthårig eller långhårig.

Kraniet jag har är så rastypisk att man nästan inte kan ta miste på vilken sorts hundras den kommer från när man ser den bland de övriga i samlingen ...

Pitt bull Terrier

Amerikansk Pitt bull Terrier är en medelstor kompakt & muskulös hund som härstammar från USA.

Denna hund är nog mest odebatterad i mordern tid som kamphund men används normalt  som en mycket trevlig familjehund .

Staffordshire terrier ska vara  ett resultat av korsningar mellan  asiatisk mastiff som kom till storbritanien och korsades med engelsk  bulldog och  avlades fram för att bli "outtröttlig "med bra psyke,styrka & uthålighet.Fram till 1936 utgjorde american Staffordshire terrier och Pitbull terrier / Amerikansk Pitbull terrier  samma hundrastyp  men hade redan då börjat utvecklas till separata raser.

 

Boxer

En ras som härstammar från Tyska bulldog brabanter bullenbeisser som var en kamphund och slogs mot Tjurar.När man korsade med engelsk bulldogg och hundkamper förbjöds avlade man bort aggressiviteten och gjorde om dem till familjehundar istället. 

Detta kranium kommer från en stor vuxen boxerhund.

Boxern är av brukshundras med mkt energi och används bland annat som både polis- och väktarhund, servicehund och räddningshund. Det är en robust,stark & tålig hund som mognar sent och ofta blir framfusig, full av upptåg & flamsig i sättet resten av sitt liv.

Rottweiler är en brukshund från Tyskland som ofta används inom militären, polis eller väktarhund men är även en av de allra populäraste sällskapshundarna här i Sverige.

En kraftigt byggd och vacker hundras som är medelstor till stor arbetsvillig och lättlärd.

Pälsens färg är Black and Tan eller svart med ljusbruna tecken .

Den har kraftiga breda käkar vilket även syns på detta kranium om man jämför det med övriga rashunds kranier i samlingen.

Schäfer.Denna underbara hundras har jag även fina salu kranier av-maila vid intresse av ett sådant.

Detta är en Tysk vallhundras och är idag en av världens populäraste hundraser som kräver aktivitet & arbete för att må bra.

Det kan skilja mycket i temperament, mentala & exteriöra egenskaper mellan olika schäferlinjer i aveln men de ska bestitta mod,kamplust,bra nerver,självsäkerhet och frimodighet samt vara uppmärksamma och följsamma.

Kraniet kommer från en gammal hane som nött ner sina tänder på naturlig väg under sitt långa liv och mäter hela 27x12 cm !

Rasen är numera uppdelad i två varianter.En exteriörvariant ( utställnings ) och en bruksvariant ( arbetande hundras ).Bruksvarianten är vanlig som polishund,väktarhund,räddningshund och elitbrukshund.

På denna bild har jag 2 st gamla och fullvuxna schäferhundar varav en tik med kotor innerst eller vänster på bild.Hanhunden är närmast kameran till höger på bild.

 kranium från denna ras finns tillgängligt just nu .

Grand Danois

 Tysk rashund.En av världens största hundraser.Har även varit registrerad som den allra största och serie hunden Scooby Doo är en tecknad variant av denna ras .

Rasen är lika snäll som stor med vänlig karaktär,hög retningströskel och inte aggressiv men självsäker, oförskräckt.Den är lättuppfostrad och är trogen & kärleksfull sin ägare men kan vara tillbakadragen & försiktig mot främlingar.

 

Enskilda Grand Danois har vid flera tillfällen noterats i Guiness rekordbok som världens största hund.

Kranium från denna ras finns tillgängligt just nu ( mkt finare än mitt som du ser på dessa bilder ) !

Irländsk Varghund

Irländsk Varghund-Anses vara världens största hundras tillsammans med Grand Danios.Båda raserna har legat överst på listan växelvis.

Detta kranium kom i flertalet bitar efter att ha legat i jord och efter mödosamt arbete har jag satt ihop det bit för bit... är väldigt nöjd över resultatet även om det fortfarande fattas fragment i bakhuvudet mot nackkotan...

Kraniet är mkt stort och det får behålla sin naturliga nyans varpå det är oblekt,bara avborstat & renspolat i vatten.

Vildhund från staterna.

Kraniet mäter ca 17cm och ligger ungefär mellan Cocker Spaniel & Tax i kranie-storlek ...

Denna individ har en valptand kvar tillsammans med sina permanenta tänder.

Kanske inte skulle ligga här bland rashundarna men det ändock en hund....

Denna individ har fått ett icke avsiktligt mycket kraftigt underbett .

Kraniet mäter runt 15,5 x 9,5 cm på ett ungefär i storlek .

Tamhund med deformerad käke.

Närbild framifrån

Får ligga i slutet av bildgalleriet då detta hundkranium är långt ifrån färdig utvecklat och man kan se tydligt hur de små tänderna fortfarande ligger delvis dolda inuti benstommen ...

Labrador valp.Endast 1 dyn gammal.